Senaste inläggen

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 23 november 2018 10:22

Hej! 


Snart är även denna vecka slut. Veckan har gått snabbt, detta dels för att eleverna hade studiedag i torsdags. Eleverna har fullt upp med uppgifter och prov. Snart är det dags att sätta slutbetyg för terminen så det är väldigt viktigt att eleverna gör klart sina uppgifter i tid och frågar sina lärare om vilka uppgifter eller prov som de inte har gjort klart ännu. 


Hänglås 

Nu har vi köpt in hänglås  så att de elever som tappat bort nyckel (eller har någon annan ursäkt) kan köpa ett nytt hos Jocke. Det finns en lite mindre variant som kostar 50:- och en lite större som kostar 100:-. Hänglåsen kommer endast att säljas av Jocke och går därför bara att köpas:

Måndagar        11-13

Tisdagar          08-14

---

Torsdagar         08-11

Fredagar          08-12


Betyg 

Elevernas jullov börjar den 21 december och den 14 december ska betygens sättas. Eleverna kan med andra ord inte komma efter 14 december och be om att få göra ett omprov eller lämna in sina uppgifter. Eleverna måste vara klara med alla sina uppgifter och prov innan den 14 december. 

  • Eleverna har omprovstillfälle en sista gång denna termin och det är vecka 48, 27/11, på tisdag kl. 08.00. 
  • Den 10 december är det ta-igen-dag, under denna dag har eleverna möjlighet att ta igen sådant som de ligger efter i. 

 

Tjejhuset för åk. 6 

Tjejerna i åk. 6 har fått besöka tjejhuset denna vecka tillsammans med elevcoacherna, de som inte har besökt tjejhuset denna vecka kommer att få göra det nästkommande veckor. Tjejhuset är en ungdomsverksamhet inom Södertörns Blåbandsförening. Där träffas unga tjejer mellan 13- 23 år och pratar, fikar, lyssnar på föreläsningar, tränar yoga och är kreativa i deras skaparverkstad efter skoltid. Nu erbjuder de studiebesök för tjejer i åk 6 på Ronnaskolan. Syfte och innehåll av studiebesök är att det kommer att bli en kort genomgång av vad Tjejhuset är, vad man kan göra här, öppettider etc. Sedan får tjejerna gå runt och titta lite och efter det gör de armband och fikar. Det är vad de brukar göra med tjejerna på studiebesök hos dem. Vinsten med att tjejerna kommer dit är ju att de hittar dit, får uppleva miljön och träffa personal.

 

YAM-projektet 

Det är snart dags för sista enkäten för YAM-projektet. De elever i åk 8 som medgivit godkännande att delta på sista YAm-enkäten kommer att få göra den 27/11 kl. 10:25-11:40 i sal H419.


Elevenkät 

Alla elever i åk.8 ska även göra en elevenkät som ska vara klar senast 9/12. Mer info kommer senare. 


Detta har vi arbetat med denna vecka: 


Svenska 

Åk. 6 

Eleverna i åk. 6 har arbetat med att träna inför NP, den muntliga delen. Nästa vecka ska de göra nationella provet, den muntliga delen och vi tror att de kommer klara det fantastiskt bra. Eleverna kommer även påbörja ett nytt arbetsområde, "reklamfilm". 


Åk. 8 

Eleverna arbetar vidare med sina förkunskaper i krönika. De har ännu inte hunnit komma så långt men vår förhoppning är att de blir klara med krönikan innan betygen sätts. 

 

SO 

Åk. 6 

Vi fortsätter att arbeta med religionen hinduismen, denna vecka har det varit fokus på hur religionen påverkas av samhället och analysförmågan. 


Åk. 8 

Vi fortsätter vårt arbete med religionen hinduismen, denna vecka har fokus varit på vad meningen med livet för en hindu är. Fråga gärna hemma vad eleverna lärt sig denna vecka. 

 

Engelska 

Åk. 8 

Eleverna arbetar vidare med sina intervjuer, den ska vara klar senast på tisdag nästa vecka. 

 

NO 

Åk. 8 

Eleverna arbetar med växthuseffekten. 

 

Hälsningar, 

Arbetslag 6/8 

 

  


ANNONS
Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 15 november 2018 14:16

Hej alla vårdnadshavare och elever! 


Ännu en vecka har snart nått sitt slut. Vi är i fullgång igen efter höstlovet. Det är mycket som händer de här närmaste veckorna.  För 6:orna har börjat den muntliga delen av nationella proven i matte, svenska/svenska som andra språk samt engelska. 


Påminnelse: Då en elev medvetet förstör material ska detta meddelas Jocke, som 2 skickar faktura till hemmet.ngelska. 

Socialtjänsten har skjutit till pengar till skolan, för elever som kommer från ekonomiskt svaga hemförhållanden. Ledningen har köpt in cyklar med syfte att klasser ska kunna komma iväg lite längre på utflykter.Cyklar kommer nu att finnas för bokning vid lite längre klassutflykter. Mer info om bokning kommer.


Simningen är igång igen för eleverna i åk. 6de som inte klarade av simprovet sist kommer att få gå på simning på torsdagar kl. 08.25-09.10, detta tillsammans med eleverna i åk. 5. 


Den 26/11 på måndagen kommer basketspelare från SBBK komma till skolan för att informera om punkterna: 

-Skola är viktigt och roligt
-Idrott och sport är kul
-Alla är välkomna till 2 basketträningar gratis
-Alla får en familjebiljett (2 vuxna + 3 barn) till valfri grundseriematch


De klasser som är intresserade kommer komma på besök. Eleverna kommer även få gratisbiljetter till en match om så önskas. 


Två pennor och ett sudd ska delas ut till alla elever. Tappar elever bort dessa får de köpa egna pennor. Eleverna kommer kunna köpa pennor från Amal för en slant. Mer info om detta på storsamlingen.

 

Eleverna är lediga torsdag 22/11 då det är KU-dag för oss lärare. Det vi har arbetat med denna vecka: 


Matematik 

Åk 6
Under förra veckan repeterade vi hur man räknar ut arean på rektanglar och trianglar. Vi lyssnade på en låt om triangelns area, be ert barn sjunga den för er :)

https://www.youtube.com/watch?v=9PWXqGPZlDU

Denna vecka har vi tittat på olika fyrhörningar, olika trianglar, geometriska kroppar och cirkeln. Vi har diskuterat och undersökt vilka särskilda egenskaper dessa figurer och kroppar har. Nästa vecka fördjupar vi oss i mer areaberäkningar.


Åk 8
Förra veckan påbörjade vi ett nytt område i matematik, algebra. Eleverna fick skriva uttryck, beräkna värdet på uttryck samt förenkla enkla uttryck och uttryck med parenteser. Denna vecka har vi löst ekvationer med hjälp av balansmetoden, enkla ekvationer och ekvationer skrivna med parenteser. 


SO

Åk 6 

Vi fortsätter med kunskapsområdet hinduismen, denna vecka och förra veckan har fokus varit hur religionen påverkas människans liv. 

Fråga gärna hemma, vad de lärt sig denna vecka. 


Åk 8 

Denna vecka har vi avslutat kunskapsområdet arbetsliv. Vi har även hunnit börja med ett nytt ämne religionskunskap och kunskapsområdet är hinduismen. 

Under en so lektion denna vecka eller nästa vecka kommer 8:orna att få besök av Mattias som är vår biträdande rektor och studie- och yrkesvägledare för att prata om PRAO. 

 

Engelska 

Åk 6 

Eleverna har arbetat med muntliga nationella proven, vilket har gått bra! 

 

Åk 8 

Vi har nu börjat arbetsområdet “People at work” där eleverna kommer att öva på hörförståelse och genomföra en intervju om ett yrke.

 

Svenska 

Åk 6 

Eleverna har förberett sig inför nationella proven, den muntliga delen och bedömt varandras redogörelser. De ser fram emot provet och är samtidigt lite nervösa. NP kommer att vara under vecka 48 i svenska. 


Åk 8 

Eleverna har påbörjat ett nytt arbetsområde, vilket är krönika. Vi har gått igenom alignmenten tillsammans och kollat vilka förkunskaper eleverna har i arbetsområdet krönika. Eleverna har även fått göra sina sitting down drama, fråga gärna de hemma hur de anser att det har gått :) 


NO

Åk 6 

Eleverna arbetar med solsystemet. 


Åk 8 

Eleverna ska arbeta med att sammanfatta en film som handlar om växthuseffekten. 


Trevlig helg, 

Arbetslag 6/8


ANNONS
Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 26 oktober 2018 12:06

Hip-Hop Music Camp:

https://www.sodertalje.se/kultur-och-fritid/kulturlov/Hip-Hop-Music-Camp/


”Är du mellan 10 -15 år och nyfiken på hiphop? Under Kulturlovet arrangerar Ung Fritid i samarbete med ABF ett dagkollo med inriktning hiphop. Det är till för dig som redan älskar hiphop, eller för dig som är nyfiken och vill testa på. Killar, tjejer och alla däremellan är välkomna att ansöka.


Du kommer under en vecka få lära dig att skriva texter, rappa, stå på scen & spela in i en proffsig studio. Men även lära dig att göra och producera beats. Allt i en trygg miljö tillsammans med hiphop-artister som dina lärare. Det är helt gratis!


Hip Hop Music Camp äger rum på Rösberga fritidsgård i Södertälje. Vi bjuder på lunch och mellanmål.”


När: 29 okt- 2 nov 09.00-14.00

Var: Rösberga fritidsgård

För vem: ungdomar 10-15 år

Arrangör: Ung fritid - ABF Södertälje-Nykvarn

För mer information: ungfritid@sodertalje.se

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 25 oktober 2018 11:23

Hej! 


Vecka 43 börjar nå sitt slut. Eleverna ser fram emot lovet och är verkligen taggade på ett lov! Dock har flera elever fått uppgifter som de kan göra under lovet för att komma ikapp (se nedan). Påminner om att det är många elever som äter nötter på skolan och skräpar ner! Det är totalförbud att äta nötter på skolan, pga allergier. Påminn gärna era barn om detta och om hur viktigt det är att inte skräpa ned skolan. 


Det vi har arbetat med denna vecka: 


Svenska 

Åk. 6 

Eleverna har fått tillbaka sina omdömen och betyg på sina självbiografier. De har även påbörjat skrivandet av sina skräcknoveller, detta ser de fram emot! De har många gånger frågat om de får skriva hemma - vilket de självklart får göra! Skräcknovellen ska in v. 46 på söndag kl. 23.59. 


Åk. 8 

Eleverna har påbörjat skrivandet av sina faktatexter, där de har inriktat sig på ett av de officiella minoritetsspråken i Sverige. De ska skriva en sida fakta där de även ska vara källkritiska och källhänvisa, de börjar förstå hur de ska göra nu, vilket vi tykcer är kul! Faktatexten ska vara inlämnad v. 46 på tisdag kl. 23.59  


Engelska 

Åk. 6 

Eleverna har redovisat sina "role plays". Vi tyckte att det blev en bra och rolig träning på den muntliga förmågan inför Nationella Prov i Engelska. 

Nationella Prov i "Speaking" kommer äga rum under veckan 46 och kommer vara i form av intervjuer i par/små grupper. Under v. 45 kommer vi träna ännu mer med hjälp av gamla NP så att eleverna blir mer vana.


Åk. 8 

Vi avslutar nu arbetsområdet  “Literature”. Det kommer följas av ett läsförståelseprov som eleverna inte kan plugga till veckan efter lovet. Sedan börjar vi ett nytt arbetsområde som heter “People at work” där hörförståelse och prat står i fokus.


SO 

Åk. 6 

Denna vecka har vi börjat med ett nytt ämne Religionskunskap och religionen vi börjat med heter hinduismen. 
Fråga gärna eleverna vad de lärt sig denna vecka och så kan de visa er genomgången som finns delad med dem i classroom. 

Åk. 8 

Fortsätter vi arbeta med ämnet samhällskunskap och arbetsliv. 
Vecka 45 är det dags för prov. 
8a + 8c torsdag, 8b fredag. 
 
Bild 
Åk. 6 
Vi arbetar med modellera där eleverna får skapa hantverksmässiga tekniker och använda sig av olika verktyg och material.
 
Spanska - Nirvanas grupper 
Åk. 6 
Arbetar med kapitel 3 med señala1 och lär sig nya ord om djur och verbet att ha. 
 
Åk. 8 

Arbetar med att lära sig futurum, saker som de ska göra, samt nya ord från kapitel kapitel 2 Con destino a México.


Spanska - Giftys grupper 

Åk. 6 
Den här vecka jobbat med klockan.  Eleverna övar på verbet "att ha"(tener) i presens form. De har också börjat att förberedda sig  till provet . 
 
Åk. 8 
Eleverna har jobbat med läs-förståelse på olika texter där de hade ordförråd med sig som stöd. De har också övat på andra saker inför provet.
 
Matematik 
Åk. 6 
Eleverna har lärt sig hur man beräknar arean på rektanglar och trianglar. I slutet på veckan har vi i vissa klasser också beräknat arean på sammansatta figurer, ex. en figur som består av en kvadrat och en triangel. Efter höstlovet fortsätter vi med areaberäkningar på fler olika figurer.
 
Åk.8 
Vi har denna vecka avslutat området geometri. Eleverna har nu för första gången i matematiken utfört en slutexamination digitalt. Efter höstlovet börjar vi med ett nytt arbetsområde, algebra.
 
 
Trevlig helg, 
Arbetslag 6/8
Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 24 oktober 2018 11:15
 Länken innebär att samtliga elever får fri entré på matchen och medföljande föräldrar endast betalar endast 100kr. 

 

Länk: https://biljetter.sodertaljesk.se/hostlov

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 18 oktober 2018 14:42

Hej alla fantastiska vårdnadshavare och elever! 


Ta-igen-dagen

Denna vecka har varit en vanlig vecka förutom ta-igen-dagen som var i torsdags. Ta-igen-dagen uppskattade eleverna, dagen gick ut på att eleverna skulle få tid till att arbeta med sådant som de låg efter med eller som de hade fått F på. 


Utvecklingssamtal 

De vårdadshavarna som inte kunde närvara under ordinarie utvecklingssamtal och föräldrarmöte har fått nya tider. Antingen har ni redan haft tillfälle 2 eller så kommer de inom kort. Dessa är tiderna: 

6a

6b

6c

8a

8b

8c

Mån. 22/10

Kl. 10:40.

Grupprum

?

?

Tors 18/10

Kl. 8:20.

Grupprum

Tors 25/10

Kl. 09.20. 

Sal H321

Mån 22/10 kl. 8:00.

Sal H321


Höstlov 

Vecka 44 är det höstlov. Det innebär att eleverna är ledig under hela vecka 44 och börjar på måndag vecka 45 utifrån ordinarie schema. 


Skolbibliotek 

Från och med nu kan eleverna låna böcker från skolbibliotektet. Detta kommer de kunna göra en gång varannan vecka under läs/läx. De behöver ha en lärare med sig när de ska låna en bok. Eleverna kan se om en bok finns inne på skolbiblioteket via 

http://www.skolbiblioteket.se 


För att söka efter en bok trycker man först på "R", sedan "Ronnaskolan" därefter skriver man in titeln eller författarens namn. Om boken finns inne så är det en grön cirkel vid titeln, finns inte boken inne är det en röd cirkel vid titeln. För att se när en bok behöver återlämnas behöver man logga in, för att kunna göra detta behöver man ha tillgång till sitt bibliotektskort, dessa har mentorerna. 


Det vi har arbetat med denna vecka:

Svenska 

Åk. 6 

Eleverna har fått tillbaka sina reslutat från självbiografin. Generellt anser vi att eleverna har fått goda reslutat i arbetsområdet. Fråga gärna ert barn vilket betyg hen har fått. De elever som har fått F behöver komplettera sin text och lämna in den igen. Vi har även arbetat med stafettskrivning under svensklektionerna och detta uppskattade de flesta. 


Åk. 8 

Eleverna har fått tillbaka sina resultat från sagan. Det var väldigt fina resultat här, vilket vi tycker om! Fråga gärna ert barn vilket betyg hen har fått. De som har fått F behöver komplettera sin text och lämna in den igen. Eleverna har även fortsatt arbeta med minoritetsspråk och det är nu dags för att skriva en faktatext och vara källkritisk. 


Matematik 

Åk. 6 

Eleverna har nu avslutat området procent och sannolikhet med ett skriftligt prov. Nästa vecka börjar vi med geometri. eleverna kommer att fördjupa sig i hur man beräknar arean på olika figurer.

 

Åk. 8 

Denna vecka har eleverna tränat på hur man beräknar en geometrisk kropps begränsningsyta, en cirkelsektors area samt längden på en cirkelbåge. Vi börjar nu närma oss slutet på vårt andra område. Nästa vecka skriver eleverna ett skriftligt prov, 8c på tisdag och 8a och b på torsdag. 

 

SO 

Åk. 6 

Vi har avslutat kunskapsområdet ekonomi. De elever som missat provet får skriva den nästa gång det är omprovstillfälle. 
Det finns fortfarande elever som inte skrivit det första provet i samhällskunskap, så styrs Sverige. 
Nästa vecka börjar vi arbeta med ett nytt ämne och det är religionskunskap. 

 

Åk. 8 

Eleverna fortsätter arbeta med kunskapsområdet arbetsliv. Flera elever har inte gjort klart övningsuppgifterna i tid. Viktigt att det blir klart så att de inte ligger efter. De kan arbeta klart med övningarna, under läs/läx, läxhjälpen eller hemma. 


Engelska 

Åk. 6 

Eleverna ska uppträda sin "role play" den här veckan. Därefter ska vi förberedda oss inför ett prov i Läs- och Hörförståelse, Grammatik samt en kort skrivuppgift.

 

Åk. 8 

Engelska: Vi arbetar nu med Literature där fokus är läsförståelse. Detta görs med olika övningar som Read theory, läsa i textboken och ef-class. Detta kommer att avslutas med ett läsförståelseprov vecka 45.

 

NO 

Åk. 6 

Arbetar med olika skogar och öken. 


Åk. 8 

Arbetar med vi med ekologi. 


Textilslöjd 

Åk. 6 

Jobbar med att sy ett prylfack. När eleverna blir klara får de välja ett handarbete som de fördjupar sig i.


Åk. 8 

Jobbar med ett klädesplagg, syr en shorts. När eleverna blir klara får de välja ett handarbete som de fördjupar sig i.

 

Hälsningar, 

Arbetslag 6/8 


Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 10 oktober 2018 11:25

 

Hej, 

Vårdadshavare har fått en inbjudan om en öppen föreläsning (Tisdag 23 oktober kl. 17.00–18.00) Den hålls av Linda Ritheim (legitimerad psykolog), hon arbetar inom första linjens psykiatri för barn och unga (PHB) på Södertälje sjukhus för Anhöriga om: Rädsla, oro och självkänsla hos barn.

 

Inbjudan: 

Välkomna på öppen föreläsning för anhöriga om: Rädsla, oro och självkänsla hos barn!


Föreläsningen hålls av Linda Ritheim som arbetar som legitimerad psykolog inom första linjens psykiatri för barn och unga. Föreläsningen kommer bland annat handla om vad självkänsla är och hur man på bästa sätt, enligt den forskning som finns, kan hjälpa sitt barn att utveckla god självkänsla. Den innehåller också råd hur man som anhörig kan hjälpa ett barn med sin oro och sina rädslor.För vem?

Vårdnadshavare/nära anhörig till ett barn som vill lära sig mer om ämnet. Barnet/familjen behöver inte ha en pågående kontakt med första linjens psykiatri. Föreläsningen är kostnadsfri!


När?

Tisdag 23 oktober kl. 17.00–18.00


Var?

Hus 18, plan 6. Gå in entrén via Lagmansvägen, ta sedan hissen till våning 6 och följ skyltar.


Anmälan?  

Anmälan sker via Barn och ungdomsmedicinska mottagningen. Ring 08-550 252 60, knappval 1 (om/avbokning). Lämna där ett meddelande att du/ni vill anmäla er till föreläsningen och uppge barnets personnummer. Vi har flera föreläsningar så uppge namnet på den föreläsning du önskar gå.

Du kan också anmäla dig i receptionen på Barn och ungdomsmedicinska mottagningen. 

Vänligen gör din anmälan senast fredag 19 oktober. Observera att det finns begränsade platser så först till kvarn! SLL har som regel att avbokningar ska ske 24 h innan avsedd tid, annars debiteras du för uteblivet besök. För avbokning ring ovanstående nr, knappval 1.


Varmt välkomna! 

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 10 oktober 2018 11:00

Hej alla vårdnadshavare och elever, 


Ännu en fantastisk vecka har passarat, tiden går fort när man har kul :) Det har varit en vanlig vecka där inget speciellt har ägt rum förutom storsamlig på torsdagen. Under storsamligen lyfte rektorn upp några viktiga saker: 

1. Vikten med att ta med sig material till lektionen. Om eleverna inte har med sig rätt material till lektionerna så kommer de få frånvaro från hela lektionen.

2. Vi har låst upp alla toaletter på skolan. 

3. Sluta skojbråka, det leder ofta till riktiga bråk. 


Rektorn lyfte även upp hur duktiga våra elever är på Ronnaskolan. Våra elever som går i åk. 9 idag, rankades på fjärde plats på Södertälje kommun för bäst betyg när de gick ut åk. 8. En elev fick även bäst betyg i hela Södertälje kommun. Detta innebär att våra elever och Ronnaskolan ligger resultatmässigt väldigt högt upp jämfört med andra skolor i Södertälje. Detta är vi väldigt stolta över!   


Nästa vecka, den 18 oktober, det vill säga på torsdag vecka 42 är det ta-igen-dagen. Under ta-igen-dagen ska eleverna ta igen sådant som de inte hunnit med under lektionerna tidigare. Om de exempelvis inte är klara med en uppgift sedan tidigare kan de nu få göra den under ta-igen-dagen. Eleverna kommer själva få välja mellan vilka ämnen de vill arbeta med. Ex. kommer svensklärarna befinna sig i 8b:s klassrum och stötta eleverna som behöver arbeta med svenskämnet. Eleverna som inte har några restuppgifter kan arbeta med valfritt ämne, alla lärare har förberett extra uppgifter för de elever som har något att kompletera. 


Omprovstillfälle kommer äga rum under vecka 42 på tisdag kl.08.00 för de elever som har missat ett prov eller som har fått F på ett prov. Nästa omprovstillfälle kommer inte att vara förrän vecka 46. 


Det vi har arbetat med denna vecka: 

Svenska 

Åk. 6 

I åk. 6 har eleverna arbetat vidare med skräcknovell. Vi har hittills gått igenom alignmenten för arbetsområdet och en PowerPoint för att få en djupare förståelse för vad skräcknovell är. De har även fått göra soka övningen "Lyssna efter fakta", detta tyckte många av eleverna var svårt men i slutändan fixade de det ändå! 


Åk. 8

I åk. 8 har eleverna arbetat med minoritetsspråk. Vi har gått igenom alignmenten för arbetsområdet och en PowerPoint för att få en djupare förståelse för vad minoritetsspråk är. Eleverna har även fått läsa texter och gjort uppgifter som är kopplade till minoritetsspråk, sedan fick de även göra ett läsförståelsetest. Nästa vecka kommer eleverna delas in i grupper för att förbereda en muntlig uppgift.


Matematik 

Åk. 6 

Vi har lärt oss vad sannolikhet är och räknat ut vad sannolikheten är för att något ska inträffa (s. 48-51 i matematikboken). Vi länkar en video som går igenom hur man beräknar sannolikheten.
 
 
I slutet på veckan har vi fördjupat oss i procentberäkningar, s. 60-62.
 
Nästa vecka avslutar vi detta område med ett skriftligt prov. Klass 6b och 6c skriver provet på onsdag och 6a skriver provet på måndagen veckan efter.
 
Åk. 8 
Under denna vecka har eleverna tränat i hur man omvandlar areaenheter (s.50-51 i matematikboken), till exempel Skriv 200 kvadratdecimeter i kvadratmeter. Nedan finns två filmer vi använt oss i undervisningen som illustrerar hur man omvandlar areaenheter
 
 
 
Vi har dessutom undersökt om olika figurer har symmetrier. Vi har specifikt tittat på om det finns spegelsymmetri eller rotationssymmetri i en figur. Sidorna vi arbetat med är 54-55. Här länkar vi också en instuktionsfilm som beskriver dessa symmetrier.
 
 
I slutet på veckan och nästa vecka så ska vi jobba med begränsningsyta.

NO

Åk. 6

Eleverna i åk. 6 arbetar med kapitel "anpassningar i naturen". 


Åk. 8

Eleverna har arbetat med sex och samlevand under flera veckors tid och nu är det dags för prov. 

- 8a ska ha prov nästa veckan 42 på fredag.

- 8b ska ha prov v.43 på tisdag.

- 8c ska ha prov v. 43 på torsdag.


SO 

Åk. 6 

Vi arbetar vidare med kunskapsområdet ekonomi. Nästa vecka på fredag är det dags att avsluta kunskapsområdet med ett prov. Alla elever i åk 6 skriver provet på fredag v.42 Eleverna kan träna på provet genom de olika övningar vi arbetat med, ett övningsprov och genom att studera det ekonomiska kretsloppet. 


Åk. 8 

Vi fortsätter att arbeta med kunskapsområdet, arbetsliv. Denna vecka har vi fokuserat på vilka problem som finns på arbetsmarknaden.  


Spanska 

Åk.6 Nirvanas grupp

Eleverna har arbetat med klockan (hel, över och i) och vi har repeterat siffror 0 -20

Nästa vecka avslutar vi klockan med en till bedömningsuppgift och börjar sedan med kap3. om djur och lite färger.


Åk.8 Nirvanas grupp

Eleverna har repeterat inför provet på fredag den 12:e oktober och nästa vecka arbetar vi med kapitel2. Vi går igenom om hur man lär sig att berätta vad man ska göra och berätta vad man måste göra.

 

Engelska 

Åk. 8 

Engelska, vi har nu avslutat uppsatsen God for a day och överlag har eleverna fått väldigt bra resultat. Vi arbetar nu med Literature där läsförståelse står i fokus. Olika texter behandlas och eleverna tränas i lässtrategier.

 

Hälsningar, 

Arbetslag 6/8 

 

Presentation


Ronnaskolans veckobrev för åk. 6/8 och 7/9 skrivs här.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ronnaskolan 6/9 med Blogkeen
Följ Ronnaskolan 6/9 med Bloglovin'

Åk 6

Åk 8

Telefonnummer


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se