Direktlänk till inlägg 24 maj 2019

Veckobrev vecka 21 arbetslag 6/8

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - Fredag 24 maj 12:52

Hej!

Nu är det inte många dagar kvar till sommarlovet, vi märker att eleverna ser fram emot lovet och sommaren! Denna vecka har varit en intensiv vecka med flera inlämningsuppgifter och prov för våra elever, vi hoppas att det har gått bra för alla. Eleverna hade halv studiedag i måndags och förhoppningsvis spenderade de eftermiddagen väl.


Nästa vecka har eleverna endast en vanlig dag på tisdag. Resterande dagar är de lediga eller har andra aktiviteter. Betygsamtal ska äga rum nästa vecka eller veckan därpå, i alla ämnen.

Vecka 21:

ˇ På måndag 27/5 är det friluftsdag hela dagen för eleverna i åk. 6 och åk. 8. Eleverna ska vara ute hela dagen så det är viktigt att de har på sig bra och passande kläder. Dagen börjar 09.00-14.15

ˇ Tisdag 28/5 är det en vanlig skoldag.

ˇ På onsdag 29/5 är det ta-igen/fördjupningsdag. Eleverna börjar dagen 09.15-13.45 Under denna dag har eleverna möjlighet till att komplettera sådant som de inte klarat ännu, som de behöver extra stöttning med och/eller vill fördjupa sig i. Om eleverna inte har något att komplettera behöver eleverna ändå närvara, de har möjlighet till att höja sig i ämnena istället.

ˇ På torsdag och fredag 30/5-31/5 är eleverna lediga.

ˇ Eleverna har fått information om sommarskoj. Det är ett häfte fullt med aktiviteter. De är gratis att vara med på dessa aktiviteter under sommarlovet.

Informerar redan nu om lovskola. Om någon elev i åk. 8 eller åk. 9 vill komma till lovskola under sommarlovet under dagarna 17 juni – 20 juni mellan kl. 09.00-14.00 får de gärna prata med Sara Oktay. Vi erbjuder lovskola i ämnet svenska.


Sjukanmälan: Samtal till skolan före kl. 08.00

Tel. nr: 08-523 013 59


Det här undervisar vi om just nu:

Åk 6:

● Svenska – Nästkommande lektioner kommer vi arbeta med läsförståelse.

● SO – Vi fortsätter att arbeta med ämnet geografi, just nu är det fokus på länder i Europa.

● NO – har prov på ämnet kemi tisdg 28/5, de ska studera 16 metaller färg och användningar

● Teknik –

● Engelska –

● Matematik – Eleverna ska fortsätta jobba med problemlösningsuppgifter sidan 90 –93.

● Musik –

● Bild –

● Hkk –

● Idh -

● SP - Nirvana Eleverna lär sig några frågeord som Dķnde = var , Cķmo = hur, Cuántos=hur många

● SP-Lilian

● FR 6 – Filmen “Ā la rechereche de Marsupilami” - vilka ord känner du igen?

● Slöjd - I textilslöjd har de flesta avslutat arbetet med prylfack/liten väska, och arbetar med eget valt slöjdföremål. Olika broderitekniker testas, och vi provar att sy hårsnoddar och bollar.

Åk 8:

● Svenska – Eleverna ska lära sig skriva CV och personliga brev.

● SO – Eleverna har denna vecka fortsatt att arbeta med sin examination i ämnet geografi.

● NO – det är att avsluta sista redovisningar som är kvar.

● Teknik –

● Engelska – Vi kommer att arbeta med läsning och grammatik de sista veckorna för att befästa baskunskaper.

● Matematik – Eleverna har matte prov med stora och små tal på torsdag den 23/5. Nästa vecka kommer de jobba med svarta sidorna sidan 234.

● Musik –

● Bild -

● Hkk –

● Idh -

● SP- Nirvana – sista vecka att redovisa sitt spansktalande. Vi arbetar vidare med perfektformen, eleverna lär sig att berätta vad man har gjort.

● FR 8 – Har just avslutat bokens sista kapitel och skrivit prov. Genomgång av provet på lektionen 22 maj. Omprov/Kompletteringar i franska på Ta-igen-dagen 29/5.

● Slöjd - I textilslöjden fortsätter vi att sy klart shorts i stretchigt tyg med detalj. De som är klara syr en flagga eller fördjupar sig i ett textilt material och gör en affisch.


Hälsningar,

Arbetslag 6/8

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - Onsdag 12 juni 09:23

 Det har kommit till vår kännedom att användningen av droger har ökat i Ronnaområdet. Vi har hittills varit relativt förskonade från detta, och har inte hört så mycket under de senaste åren, men nu verkar det ha ökat. Vi vill därför från skolan uppma...

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - Måndag 10 juni 10:49

Hej alla!   Tack, alla, för ett riktigt bra läsår. Vi som rektorer är otroligt stolta över att få arbeta med så fina och ambitiösa elever och skickliga lärare i en skola i utveckling och förändring. Vi är också väldigt tacksamma för det förtroend...

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - Onsdag 5 juni 08:14

Hej!  Nästa vecka är sista veckan innan lovet. Vi hoppas att eleverna har haft ett givande låsår där de har fått mycket nya lärdomar och kunskap.     Vecka 24:   Skola mån-ons.   Städdag/filmdag på måndag...

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - Måndag 3 juni 10:35

  Vecka 23    Hej!    Nu börjar de sista två veckorna av det här läsåret, vilka innehåller många lovdagar och andra aktivitetsdagar. Så här ser veckorna ut fram till sommarlovet:    Vecka   23  M...

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - Måndag 27 maj 15:13

  Vecka 22    Hej!  Nu börjar de sista tre veckorna av det här läsåret, vilka innehåller många lovdagar och andra aktivitetsdagar.   De nationella proven för åk 9 är nu slut men eleverna kan inte pusta ut riktigt ännu....

Presentation


Ronnaskolans veckobrev för åk. 6/8 och 7/9 skrivs här.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Ronnaskolan 6/9 med Blogkeen
Följ Ronnaskolan 6/9 med Bloglovin'

Åk 6

Åk 8

Telefonnummer


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se