Direktlänk till inlägg 8 mars 2019

Veckobrev vecka 10 arbetslag 6/8

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 8 mars 2019 08:44

Veckobrev vecka 10

Hej!

Ännu en fantastisk vecka har passerat! Eleverna ser fram emot nästa vecka då många roliga saker händer:

 

  • På tisdag 12/3 har eleverna halv studiedag, dvs. eleverna slutar efter lunch.  

  • På onsdag 13/3 åker eleverna i åk. 8 till Romme. Samling 06.30 Bussen åker mot Romme 06.45 så det är vikigt att passa tiden.Vi kommer hem vid 19.00 Skolan står för alla kostnader men eleverna behöver ha varma kläder på sig, termobyxor och en varm vinterjacka. Handskar och mössa bör eleverna ha med sig och gärna ett par extra strumpor. Alla elever börjar åka vid den lilla backen innan vi testar på dom svårare backarna. Det är viktigt att tänka på säkerheten och alla ska använda hjälm. Eleverna kommer att få varsin lunchbiljett som dom sedan kan lösa in mot en valfri lunch på anläggningen.

  • Vecka 13 har eleverna i åk. 8 praktik, de elever som inte ha hittat en praktikplats behöver göra det så fort som möjligt. Detta är elevernas ansvar.  

  • V. 11 har eleverna omprovstillfälle kl. 08.00 på tisdag.

  • Läxhjälp för eleverna i åk. 6 kommer starta på tisdagar kl. 15.15-17.15 från och med v. 11. Lärare kommer informera de elever som har fått en plats.

 

Sjukanmälan: Samtal till skolan före kl. 08.00

Tel. nr:  08-523 013 59

 

Det här undervisar vi om just nu

Åk 6:         

Svenska – Vi läser boken Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren. Eleverna arbetar även med sina läsloggar.

SO – Avslutade denna vecka stormaktstiden och frihetstiden med ett prov. Nästa vecka börjar vi med ett nytt kunskapsområde som heter historiebruk.

NO – vi har börjat med kemi och vi läser om hur vi är säkra på labben.

Teknik- vi hade börjat me 3D fiktion och hur vi skissar ett hus på nätet.

Engelska – Vi arbetar med texten “What’s out there?” från Textboken och fokuserar på läs- och hörförståelse. Uppgifterna finns i Google Classroom.

Matematik – vi har denna vecka löst problemlösningsuppgifter med hjälp av ekvationer och eleverna har fått en arbetsstencil med repetitionsuppgifter inför provet nästa vecka.

Musik –

Bild –

Hkk –

Idh - Vi har arbetat med racketsport under denna vecka.

SP - Nirvana Vi arbetar med att repetera inför provet v.12 Och då jobbar vi med kroppsdelar, verbet doler= att ha ont och läsförståelse.






Åk 8:             

Svenska –  Eleverna har påbörjat arbetsområdet “Nordiska språk” och har boksamtal denna vecka om boken Stjärnlösa nätter.

SO – Denna vecka har eleverna fortsatt sitt arbete med industriella revolutionen, kunskapsområdet handlar om historiska referensramar. De har haft olika en avslutande övning i classroom som handlar b la om orsaker och konsekvenser. Nästa vecka ska eleverna examineras, det kommer bli en sitting down drama i grupp och alla elever ska även skriftligt skicka i ett manus till mig.

NO – Vi har börjat med kemi och läser om kol och kol föreningar.

Teknik - Vi jobbar med Micro-bite

Engelska – Vi avslutar novellen “ Give the Boy a Gun” och kommer att gå igenom karaktärerna. Detta kommer att mynna ut i ett skriftligt prov v.10 där eleverna kan visa vad de förstått. V 11 startar vi ett nytt arbetsområde som heter “Speaking and Listening”

SP- Nirvana Vi repeterar inför provet v12. Och då jobbar vi med matord, verbet querer= att vilja ha, att fråga priset på en matvara och läsförståelse

Matematik – vi har denna vecka fördjupat oss i procentberäkningar med hjälp av förändringsfaktor- Eleverna har fått en arbetsstencil med repetitionsuppgifter inför provet nästa vecka.

Musik –

Bild -

Hkk –

Idh - Vi har arbetat med racketsport under denna vecka.



Prov vecka 11

Åk 6:  

Matte: prov v.11, 6a måndag, 6b onsdag, 6c måndag.

Åk 8:  

Sv: Läsloggen måste vara klar snarast! Denna vecka har vi haft boksamtal, de elever som inte har hunnit ha boksamtal denna vecka kommer att ha det nästa vecka.  

Historia: v.11 examination historia. Sitting down drama 8a, 8c torsdag och 8b fredag, även den skriftliga manuset ska lämnas in till mig senast fredag v.11

Matte: alla skriver prov på torsdag 14/3, v.11



Hälsningar, 

Arbetslag 6/8 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 28 maj 2022 09:06

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Siste redovisningarna, Läsförståelse och skrivövningar.   Engelska –  Sparks kap 6  Matemat...

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 22 maj 2022 00:26

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Avslutar muntliga redovisningar  Engelska – Listeningpractise  Matematik – repetition...

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Att redovisa muntligt med digitala hjälpmedel.   Engelska – Sparks kap 5 +listening  Matema...

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Att redovisa muntligt med digitala hjälpmedel.   Engelska – Sparks kap 5 +listening  Matema...

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Att redovisa muntligt med digitala hjälpmedel.   Engelska – Sparks kap 5 +listening  Matema...

Presentation


Ronnaskolans veckobrev för åk. 4/6 och 7/9 skrivs här.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Åk 6

Åk 8

Telefonnummer


Ovido - Quiz & Flashcards