Direktlänk till inlägg 7 februari 2019

Vecka 6 arbetslag 6/8

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 7 februari 2019 13:36

Hej!

 

Hoppas att ni har haft en underbar vecka hittills. Nationella proven i svenska för åk. 6 är klara och eleverna har varit så duktiga!

 

  • Under v. 7 kommer Sara att kontakta vårdnadshavare vars barn har möjlighet till att vara med på lovskola under sportlovet. Om en elev vill vara med på lovskola kontakta Sara redan nu via mail sara.oktay@sodertalje.se eller 08-52304699.

  • Onsdagen den 13/2 är en studiedag, eleverna är lediga hela dagen.

 

Sjukanmälan: Samtal till skolan före kl. 08.00

Tel. nr:  08-523 013 59

 

Det här undervisar vi om just nu

 

Åk 6:         

Svenska –Eleverna har gjort nationella proven denna vecka. Nästa vecka börjar vi ett nytt arbetsområde - skönlitteratur.

SODenna vecka har vi börjat med ett nytt so ämne, nämligen historia. Vi börjar med historisk referensram och då kommer eleverna få lära sig om stormaktstiden och frihetstiden.

NOÅk 6 har elever som har fått F och som var sjuka och inte kunde utföra provet för veckan omprov om värme (fysik) s. 42-56. De har begrepp ord på classroom och vi går genom frågor som finns på s.60  på tisdag kl 8:00.

Vi har börjat med ett nytt no ämne kemi.

Engelskaeleverna läser boken Diary of wimpy kid och svarar på frågor kopplad till boken.

Matematikdenna vecka har lärt oss att teckna uttryck samt kunna förenkla uttryck. Vi avslutade veckan med att undersöka mönster och kunna skriva uttryck till ett mönster. Nästa vecka ska vi fortsätta arbeta med mönster och ekvationer.

Musikeleverna lär sig spela låten “Blinka lilla stjärna” på piano.

Bildarbetar med att rita streckgubbar, syftet är att så småningom utveckla dessa till streckgubbar som “går” och som har kläder på sig.

Hkkarbetar med köksredskap och lär sig vad redskapens namn är. De kommer ha förhör på detta så småningom.

SP - Nirvana eleverna arbetar med att lära sig verbet doler “ me duele” jag har ont i plus kroppsdelarna. Syftet är att de ska lära sig att skriva egna meningar som t.ex jag har ont i huvudet= Me duele la cabeza.

 

Åk 8:             

Svenska –  eleverna skriver ett brev till en av karaktärerna i boken Stjärnlösa nätter. 8a och 8b ska lämna in brevet senast på söndag 10/2 kl. 23.59,  8c ska lämna in brevet senast på onsdag 13/2 kl. 23.59

SODenna vecka har vi börjat med ett nytt so ämne, nämligen historia. Vi börjar med historisk referensram och då kommer eleverna få lära sig om industriella revolutionen.  

NOÅk 8 läser om elektricitet och magnetism. Vi kommer nästa vecka att repetera inför provet.

Teknik - Vi har börjat med micro:bit programmering..

Engelskai engelska arbetar vi med läsförståelse. Vi läser en novell “Give a Boy a Gun” som kommer att avslutas med en skriftlig uppgift för att visa att man förstått läsningen.

SP- Nirvana Vi arbetar med att lära sig och köpa olika matvaror. Eleverna frågar vad varan kostar och säger priset. Vi har lyssnat på radioprogrammet Anders på marknad som finns i urskola.se

Matematik – vi har lärt oss hur vi beräknar andelen i procent och procentuella förändringar. Nästa vecka kommer vi att fokusera på hur man räknar med bråk.

MusikTeorin ska handla om oktav och musikens notsystem. Vi börjar öva spela några enkla låtar och förstå ackordens olika funktion. De kommer fortsätta diskutera och fundera över musikens effekt och påverkan på oss i sluttet av varje lektion.

Bild - I bild jobbar vi med tvåpunktsperspektiv, detta kommer att hålla på fram till vecka 8. Eleverna väljer en av tre utvalda Youtubeklipp och försöker att skapa ett hus med färger och bakgrund på A3 papper med hjälp av tvåpunktsperspektivs-tekniken.

HkkEleverna har påbörjat ett nytt arbetsområde - Miljö och Livsstil.



Prov vecka 7

Åk 6:  

Åk 8:  Inlämningsuppgift svenska söndag 10/2 kl. 23.59 (klass 8a + 8b), 8c ska lämna in uppgiften senast på onsdag 13/2 kl. 23.59



Hälsningar, 

Arbetslag 6/8

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 28 maj 2022 09:06

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Siste redovisningarna, Läsförståelse och skrivövningar.   Engelska –  Sparks kap 6  Matemat...

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 22 maj 2022 00:26

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Avslutar muntliga redovisningar  Engelska – Listeningpractise  Matematik – repetition...

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Att redovisa muntligt med digitala hjälpmedel.   Engelska – Sparks kap 5 +listening  Matema...

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Att redovisa muntligt med digitala hjälpmedel.   Engelska – Sparks kap 5 +listening  Matema...

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Att redovisa muntligt med digitala hjälpmedel.   Engelska – Sparks kap 5 +listening  Matema...

Presentation


Ronnaskolans veckobrev för åk. 4/6 och 7/9 skrivs här.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Åk 6

Åk 8

Telefonnummer


Ovido - Quiz & Flashcards