Direktlänk till inlägg 1 februari 2019

Vecka 5 arbetslag 6/8

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 1 februari 2019 10:40

Veckobrev vecka 5

 

Hej!

Vecka 5 börjar närma sig sitt slut och det har varit ännu en fantastisk vecka.

 

  • Nationella prov i svenska för åk. 6 är på tisdag och torsdag under vecka 6, dvs. nästa vecka. Eleverna kommer börja skoldagarna tidigare än schemat, dvs. de har inte sovmorgon. Både på tisdag och torsdag börjar eleverna 08.30

 

Tider för NP:

Tisdag:

08.30-10.00 - Prov B1  

10.00-10.20 - Rast

10.20-11.40 - Prov C1

 

Torsdag:  

08.30-10.00 - Prov B2

10.00-10.30 - Rast

10.30-11.40 - Prov C2

 

Det finns vissa elever som kommer att få extra tid på sig för att göra klart nationella proven. Dessa elever kommer att bli informerade i god tid. Dessa elever börjar kl. 08.00 både på tisdag och torsdag.  

 

Efter nationella prov har eleverna lektioner enligt schema.

 

  • Omprovstillfälle v. 7 kl. 08.00 Eleverna har möjlighet att göra omprov om de inte klarat ett prov - kolla med lärare innan och informera om att du vill göra omprov.

  • Storsamling v. 6 på torsdag 7/2 kl. 09.00 Eleverna i åk. 7-9 samlas i idrottshallen och rektor ska informera eleverna om viktiga punkter.

 

Sjukanmälan: Samtal till skolan före kl. 08.00

Tel. nr:  08-523 013 59

 

Det här undervisar vi om just nu

Åk 6:         

Svenska – i svenska arbetar vi med förberedelser inför nationella provet. Eleverna får lära sig om de olika texttyperna och de har fått göra gamla nationella prov, detta kommer vi fortsätta arbeta med fram till v. 6, då eleverna har nationella prov i svenska. De har fått ett häfte med sig hem där de kan läsa om de olika texttyperna, påminn gärna eleverna om att göra detta. Eleverna har även uppgifter på Google Classroom som de kan arbeta med för att förbereda sig till nationella proven.

SOVi har nu börjat med ämnet historia. I årskurs 6 fokuserar vi på stormaktstiden och frihetstiden.

NOÅk 6 har prov nästa veckan om värme (fysik) s. 42-56. De har begrepp ord på classroom och vi går genom frågor som finns på s.60 Provet är på tisdag.

Engelskaeleverna läser boken Diary of wimpy kid och svarar på frågor kopplad till boken.

Matematikvi har påbörjat ett nytt arbetsområde, algebra. Vi har jobbat med algebraiska uttryck, obekanta tal och deras egenskaper.

Musikeleverna lär sig spela låten “Blinka lilla stjärna” på piano.

Bildarbetar med att rita streckgubbar, syftet är att så småningom utveckla dessa till streckgubbar som “går” och som har kläder på sig.

Hkkarbetar med köksredskap och lär sig vad redskapens namn är. De kommer ha förhör på detta så småningom.

SP -Nirvana Vi arbetar fortfarande med ämnet kroppsdelar. Eleverna lär sig verbet “Doler”=att ha ont. i presens. Syftet är att eleverna ska kunna ha en enkel dialog med en läkare och tala om var i kroppen de har ont.

Sp - Gifty Eleverna lär sig om den spansktalande värld och Spanien. De ska ha sista lektionen om det idag (6c) och imorgon (6b/valla elever). Målet är att eleven ska kunna viktiga detaljer om Spanien(Spaniens Geografi).

 

Åk 8:             

Svenska –  i svenska arbetar vi med skönlitteratur. Vi läser boken Stjärnlösa nätter i helklass och diskuterar tillsammans om bokens handling, karaktärer osv. Eleverna arbetar även enskilt med en läslogg som innehåller blandade frågor och punkter kopplade till boken.

SO Vi fortsätter med religionskunskap denna vecka i fokus är, kunskapskraven söka och värdera källor. Eleverna har en inlämningsuppgift på fredag.

NOÅk 8 läser om elektricitet och de kan jobba med begrepp ord som finns på classroom.

Teknik - Vi börjar med micro:bit programmering.

Engelskai engelska arbetar vi med Inventions. Det är en muntlig uppgift som de ska presentera vecka 5 i små grupper. De ska välja sin egen uppfinning som de ska presentera med hjälp av enbart bildstöd. Vi har börjat arbeta med läsning och läser en novell och skriver loggbok till det.

SP-Nirvana Vi har med matorden, eleverna får arbeta i grupper och gör en quizletlive. Spelet går ut på att träna ordkunskap. Syftet med detta är att eleverna ska själva skriva en inköpslista på olika matvaror de behöver handla.  Eleverna lär sig att fråga efter en viss matvara och fråga vad den kostar

SP- Gifty Vi har jobbat med “En el supermercado”  där eleven ska lära sig om matorden och hur man handlar i affären. Vi har jobbat med stenciler och gjort genomgång. Eleverna ska göra en enkel recept med stöd av orderna i boken och det de fick från mig

Matematikdenna vecka har eleverna utfört två prov. Dessa kallas UiM, utvärdering i matematik. Syftet med resultat utvärderingarna är att ge förtroendevalda, skolledning och lärare en lägesbild av elevernas grundläggande kunskaper i matematik i årskurserna 2, 5 och 8. Mer om dessa pro kan ni läsa om ni följer länken nedan
https://www.su.se/primgruppen/uim-st%C3%A5r-f%C3%B6r-utv%C3%A4rdering-i-matematik-1.120599

Musik – Eleverna fortsätter jobba både i teori och praktik (de lär sig använda alla fingrar när de spelar). De kommer fortsätta diskutera och fundera över musikens effekt och påverkan på oss.

Bild - I bild jobbar vi med tvåpunktsperspektiv, detta kommer att hålla på fram till vecka 8. Eleverna väljer en av tre utvalda Youtubeklipp och försöker att skapa ett hus med färger och bakgrund på A3 papper med hjälp av tvåpunktsperspektivs-tekniken.

HkkEleverna arbetar med recept, de lär sig hur de ska läsa av recept och hur man skapar egna recept utifrån endast en bild på måltiden.

 

Prov vecka 6

Åk 6:  

Svenska: Eleverna skriver nationella prov i svenska på tisdag och torsdag.

Åk 8:  

Religionskunskap: Inlämningsuppgift i religionskunskap, eleverna ska söka och värdera källor samtliga klasser har inlämning på fredag.


Hälsningar, 

Arbetslag 6/8

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 28 maj 2022 09:06

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Siste redovisningarna, Läsförståelse och skrivövningar.   Engelska –  Sparks kap 6  Matemat...

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 22 maj 2022 00:26

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Avslutar muntliga redovisningar  Engelska – Listeningpractise  Matematik – repetition...

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Att redovisa muntligt med digitala hjälpmedel.   Engelska – Sparks kap 5 +listening  Matema...

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Att redovisa muntligt med digitala hjälpmedel.   Engelska – Sparks kap 5 +listening  Matema...

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Att redovisa muntligt med digitala hjälpmedel.   Engelska – Sparks kap 5 +listening  Matema...

Presentation


Ronnaskolans veckobrev för åk. 4/6 och 7/9 skrivs här.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Åk 6

Åk 8

Telefonnummer


Skapa flashcards