Direktlänk till inlägg 25 januari 2019

V. 4 arbetslag 6/8

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 25 januari 2019 10:30

Veckobrev vecka 4

Hej!

Ännu en fantastisk vecka har passerat. Eleverna har börjat komma in i rutiner igen och har fullt upp med läxor och prov.

 

  • Föräldramöte/utvecklingssamtal kommer vara 19/2 kl. 17.00-18.30

  • Eleverna behöver tänka ut var de vill ha praktik och fråga om en praktikplats inom kort. De ska ut på praktik vecka 13.

  • Vi kommer erbjuda lovskola under sportlovet under tre dagar i ämnet svenska. Om vi har någon elev som vill gå, får de gärna tala med Sara.

 

Sjukanmälan: Samtal till skolan före kl. 08.00

Tel. nr:  08-523 013 59

 

Det här undervisar vi om just nu

Åk 6:         

Svenska – i svenska arbetar vi med förberedelser inför nationella provet. Eleverna får lära sig om de olika texttyperna och de har fått göra gamla nationella prov, detta kommer vi fortsätta arbeta med fram till v. 6, då eleverna har nationella prov i svenska. De har fått ett häfte med sig hem där de kan läsa om de olika texttyperna, påminn gärna eleverna om att göra detta.

SO –Denna avslutar vi religionskunskap. Nästa vecka börjar vi med ett nytt ämne, historia. Fråga gärna hemma vilken tid i historien eleverna kommer få lära sig om.

NO – Åk 6 har prov nästa veckan om värme (fysik) s. 42-56. De har begrepp ord på classroom och vi går genom frågor som finns på s.60 Provet är på tisdag.

Engelska – eleverna läser boken Diary of wimpy kid och svarar på frågor kopplad till boken.

Matematik – i slutet på veckan har vi avslutat området koordinatsystem och lägesmått med ett skriftligt prov.

Musik – eleverna lär sig spela låten “Blinka lilla stjärna” på piano.

Bild – arbetar med att rita streckgubbar, syftet är att så småningom utveckla dessa till streckgubbar som “går” och som har kläder på sig.

Hkk – arbetar med köksredskap och lär sig vad redskapens namn är. De kommer ha förhör på detta så småningom.

SP - arbetar med repetition siffror, färger och klockan. Det nya vi går igenom det är kroppsdelar.


Åk 8:             

Svenska –  i svenska arbetar vi med skönlitteratur. Vi läser boken Stjärnlösa nätter i helklass och diskuterar tillsammans om bokens handling, karaktärer osv. Eleverna arbetar även enskilt med en läslogg som innehåller blandade frågor och punkter kopplade till boken. Om eleverna inte har gjort klart tillfälle 1 och 2 under lektionstid, behöver de göra dem hemma.

SO – i religionskunskap arbetar vi med religionen buddhismen, denna vecka har eleverna skrivit ett prov. Vi fortsätter med religionskunskap en vecka till, då ska kunskapskraven söka och värdera källor vara i fokus. Eleverna kommer ha en inlämningsuppgift.

NO – Åk 8 läser om elektricitet och de kan jobba med begrepp ord som finns på classroom.

Teknik - I teknik jobbar eleverna med blockprogrammering.

Engelska – i engelska arbetar vi med Inventions. Det är en muntlig uppgift som de ska presentera vecka 4 i små grupper. De ska välja sin egen uppfinning som de ska presentera med hjälp av enbart bildstöd.

SP- Vi arbetar med matorden, eleverna får arbeta i grupper och gör en quizletlive. Spelet går ut på att träna ordkunskap.

Matematik – denna vecka har vi avslutat arbetsområdet samband med en digital diagnos på kunskapsmatrisen.

Musik – Eleverna fortsätter jobba med toner och (Durskalan & Mollskalan) både i teori och praktik( de lär sig använda alla fingrar när de spelar) . De kommer fortsätta diskutera och fundera över musikens effekt och påverkan på oss.

Bild - I bild jobbar vi med tvåpunktsperspektiv, detta kommer att hålla på i ca 6-7 veckor. Eleverna väljer en av tre utvalda Youtubeklipp och försöker att skapa ett hus med färger och bakgrund på A3 papper med hjälp av tvåpunktsperspektivs-tekniken.

Hkk – Eleverna arbetar med recept, de lär sig hur de ska läsa av recept och hur man skapar egna recept utifrån endast en bild på måltiden.

 

Prov vecka 5

Åk 6:  

Åk 8:  Inlämningsuppgift religionskunskap söka och värdera källor samtliga klasser har inlämning på fredag.



Hälsningar, 

Arbetslag 6/8

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 28 maj 2022 09:06

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Siste redovisningarna, Läsförståelse och skrivövningar.   Engelska –  Sparks kap 6  Matemat...

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 22 maj 2022 00:26

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Avslutar muntliga redovisningar  Engelska – Listeningpractise  Matematik – repetition...

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Att redovisa muntligt med digitala hjälpmedel.   Engelska – Sparks kap 5 +listening  Matema...

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Att redovisa muntligt med digitala hjälpmedel.   Engelska – Sparks kap 5 +listening  Matema...

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Att redovisa muntligt med digitala hjälpmedel.   Engelska – Sparks kap 5 +listening  Matema...

Presentation


Ronnaskolans veckobrev för åk. 4/6 och 7/9 skrivs här.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Åk 6

Åk 8

Telefonnummer


Ovido - Quiz & Flashcards