Direktlänk till inlägg 10 oktober 2018

Vecka 41

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 10 oktober 2018 11:00

Hej alla vårdnadshavare och elever, 


Ännu en fantastisk vecka har passarat, tiden går fort när man har kul :) Det har varit en vanlig vecka där inget speciellt har ägt rum förutom storsamlig på torsdagen. Under storsamligen lyfte rektorn upp några viktiga saker: 

1. Vikten med att ta med sig material till lektionen. Om eleverna inte har med sig rätt material till lektionerna så kommer de få frånvaro från hela lektionen.

2. Vi har låst upp alla toaletter på skolan. 

3. Sluta skojbråka, det leder ofta till riktiga bråk. 


Rektorn lyfte även upp hur duktiga våra elever är på Ronnaskolan. Våra elever som går i åk. 9 idag, rankades på fjärde plats på Södertälje kommun för bäst betyg när de gick ut åk. 8. En elev fick även bäst betyg i hela Södertälje kommun. Detta innebär att våra elever och Ronnaskolan ligger resultatmässigt väldigt högt upp jämfört med andra skolor i Södertälje. Detta är vi väldigt stolta över!   


Nästa vecka, den 18 oktober, det vill säga på torsdag vecka 42 är det ta-igen-dagen. Under ta-igen-dagen ska eleverna ta igen sådant som de inte hunnit med under lektionerna tidigare. Om de exempelvis inte är klara med en uppgift sedan tidigare kan de nu få göra den under ta-igen-dagen. Eleverna kommer själva få välja mellan vilka ämnen de vill arbeta med. Ex. kommer svensklärarna befinna sig i 8b:s klassrum och stötta eleverna som behöver arbeta med svenskämnet. Eleverna som inte har några restuppgifter kan arbeta med valfritt ämne, alla lärare har förberett extra uppgifter för de elever som har något att kompletera. 


Omprovstillfälle kommer äga rum under vecka 42 på tisdag kl.08.00 för de elever som har missat ett prov eller som har fått F på ett prov. Nästa omprovstillfälle kommer inte att vara förrän vecka 46. 


Det vi har arbetat med denna vecka: 

Svenska 

Åk. 6 

I åk. 6 har eleverna arbetat vidare med skräcknovell. Vi har hittills gått igenom alignmenten för arbetsområdet och en PowerPoint för att få en djupare förståelse för vad skräcknovell är. De har även fått göra soka övningen "Lyssna efter fakta", detta tyckte många av eleverna var svårt men i slutändan fixade de det ändå! 


Åk. 8

I åk. 8 har eleverna arbetat med minoritetsspråk. Vi har gått igenom alignmenten för arbetsområdet och en PowerPoint för att få en djupare förståelse för vad minoritetsspråk är. Eleverna har även fått läsa texter och gjort uppgifter som är kopplade till minoritetsspråk, sedan fick de även göra ett läsförståelsetest. Nästa vecka kommer eleverna delas in i grupper för att förbereda en muntlig uppgift.


Matematik 

Åk. 6 

Vi har lärt oss vad sannolikhet är och räknat ut vad sannolikheten är för att något ska inträffa (s. 48-51 i matematikboken). Vi länkar en video som går igenom hur man beräknar sannolikheten.
 
 
I slutet på veckan har vi fördjupat oss i procentberäkningar, s. 60-62.
 
Nästa vecka avslutar vi detta område med ett skriftligt prov. Klass 6b och 6c skriver provet på onsdag och 6a skriver provet på måndagen veckan efter.
 
Åk. 8 
Under denna vecka har eleverna tränat i hur man omvandlar areaenheter (s.50-51 i matematikboken), till exempel Skriv 200 kvadratdecimeter i kvadratmeter. Nedan finns två filmer vi använt oss i undervisningen som illustrerar hur man omvandlar areaenheter
 
 
 
Vi har dessutom undersökt om olika figurer har symmetrier. Vi har specifikt tittat på om det finns spegelsymmetri eller rotationssymmetri i en figur. Sidorna vi arbetat med är 54-55. Här länkar vi också en instuktionsfilm som beskriver dessa symmetrier.
 
 
I slutet på veckan och nästa vecka så ska vi jobba med begränsningsyta.

NO

Åk. 6

Eleverna i åk. 6 arbetar med kapitel "anpassningar i naturen". 


Åk. 8

Eleverna har arbetat med sex och samlevand under flera veckors tid och nu är det dags för prov. 

- 8a ska ha prov nästa veckan 42 på fredag.

- 8b ska ha prov v.43 på tisdag.

- 8c ska ha prov v. 43 på torsdag.


SO 

Åk. 6 

Vi arbetar vidare med kunskapsområdet ekonomi. Nästa vecka på fredag är det dags att avsluta kunskapsområdet med ett prov. Alla elever i åk 6 skriver provet på fredag v.42 Eleverna kan träna på provet genom de olika övningar vi arbetat med, ett övningsprov och genom att studera det ekonomiska kretsloppet. 


Åk. 8 

Vi fortsätter att arbeta med kunskapsområdet, arbetsliv. Denna vecka har vi fokuserat på vilka problem som finns på arbetsmarknaden.  


Spanska 

Åk.6 Nirvanas grupp

Eleverna har arbetat med klockan (hel, över och i) och vi har repeterat siffror 0 -20

Nästa vecka avslutar vi klockan med en till bedömningsuppgift och börjar sedan med kap3. om djur och lite färger.


Åk.8 Nirvanas grupp

Eleverna har repeterat inför provet på fredag den 12:e oktober och nästa vecka arbetar vi med kapitel2. Vi går igenom om hur man lär sig att berätta vad man ska göra och berätta vad man måste göra.

 

Engelska 

Åk. 8 

Engelska, vi har nu avslutat uppsatsen God for a day och överlag har eleverna fått väldigt bra resultat. Vi arbetar nu med Literature där läsförståelse står i fokus. Olika texter behandlas och eleverna tränas i lässtrategier.

 

Hälsningar, 

Arbetslag 6/8 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 28 maj 2022 09:06

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Siste redovisningarna, Läsförståelse och skrivövningar.   Engelska –  Sparks kap 6  Matemat...

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 22 maj 2022 00:26

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Avslutar muntliga redovisningar  Engelska – Listeningpractise  Matematik – repetition...

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Att redovisa muntligt med digitala hjälpmedel.   Engelska – Sparks kap 5 +listening  Matema...

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Att redovisa muntligt med digitala hjälpmedel.   Engelska – Sparks kap 5 +listening  Matema...

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Att redovisa muntligt med digitala hjälpmedel.   Engelska – Sparks kap 5 +listening  Matema...

Presentation


Ronnaskolans veckobrev för åk. 4/6 och 7/9 skrivs här.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Åk 6

Åk 8

Telefonnummer


Skapa flashcards