Direktlänk till inlägg 20 september 2018

Vecka 38

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 20 september 2018 09:36

Hej vårdnadshavare och elever! 


Vecka 37 var en kort vecka där eleverna hade studiedag på onsdagen. Torsdagen gick snabbt då eleverna hade Ronnajoggen, vissa elever valde att springa medan andra ville promenera, kul! Eleverna har även deltagit på sista YAM-tillfället, vilket eleverna tyckte var lärorikt. De flesta eleverna har även fått sina datorer i åk 8. Detta uppskattar dem! 


Nya ordningsregler

Från och med måndag v.38 har vi bestämt att elevernas material behöver låsas in i skåpen, ingenting får vara kvar på elevernas bänkar i klassrummen. Eleverna behöver även ta upp sin stol efter varje lektion för att underlätta för städerskan. Ännu en ordningsregel är att om eleverna inte tar med sig sitt material till lektionen, dvs. dator, bok osv kommer de få ogiltig frånvaro fastän de närvarar på lektionen. Detta gör vi för att eleverna ska få in rutinerna för att vara välförberedda inför en lektion samt för att hålla lektionstiderna.


Nästa vecka

- 24/9 halv studiedag, eleverna slutar efter lunch. 

- 25-26 september vaccineras eleverna. 

- 26 september besöker klass 8a och 8b ungdomsmottagningen (8c åker 2/10). 


Utvecklingssamtal och föräldrarmöte


I år kommer vi att ha elevledda utvecklingssamtal, vilket innebär att eleverna kommer att leda utvecklingsamtalen med sina vårdnadshavare med stöd från oss huvudmentorer. Klassen kommer att delas in i två, där varje huvudmentor kommer att sitta med sina elever och deras vårdnadshavare. Med andra ord kommer inte det vara enskilda samtal i år. 


Eleverna kommer vara välförberedda och kommer under utvecklingsamtalet lyfta vad de behöver arbeta vidare med och vilka svagheter de har. Mentor kommer att gå runt i klassrummet och stötta eleverna och även samtala med vårdnadshavare.


Efter det elevledda utvecklingssamtalet kommer vi att ha föräldrarmöte, där alla vårdnadshavare samlas i matsalen. Där kommer vi att lyfta viktiga punkter som är bra för er vårdnadshavare att få information kring. Sedan kommer alla lärare finnas på olika stationer i matsalen så att ni kan samtala med lärarna kring ert barn. Vill ni exempelvis veta vilka styrkor ert barn har i matematik kommer ni då att ha möjligthet att ställa denna fråga till matematikläraren.  


Tider 

16.00-17.00 utvecklingssamtal

17.15-18.00 förändrarmöte

18.00-18.15 rektorer avslutar  


Det vi har arbetat med denna vecka 


Svenska 

I svenska skriver eleverna nu sina sagor. De är väldigt kreativa och vissa har redan kommit en bit i sitt skrivande. De komemr att få skriva klart sina sagor under vecka 38, blir de inte klara under lektionstid kommer de få skriva klart de hemma. Be gärna de läsa upp sina sagor för er där hemma. 


Matematik 

Eleverna har denna vecka avslutat vårt första arbetsområde i matematik med ett skriftligt prov. Nästa vecka börjar vi med ett nytt arbetsområde, Geometri.

 

Engelska 

Vi har nu sett klart filmen Bruce Almighty och ska nu börja skriva vår uppsats God for a day. De har i läxa att spela in sitt tal för The Party på screen castify. Ska vara delat med oss senast fredag nästa vecka.

 

SO

Alla 8:or kan träna inför provet som kommer att äga rum nästa vecka. 

Meddelande från rektor

Angående ledighet för elev


Det finns en uppfattning bland många vårdnadshavare att elever har rätt till 10 dagars ledighet/läsår. Detta är FEL! Skollagen är mycket tydlig med att det a) beslutas efter individuell prövning, b) att rektor, eller den rektor utser (lärare på Ronnaskolan) beslutar om ledighet ska beviljas eller inte och c) att rektor kan bevilja längre ledighet om det finns synnerliga skäl. Vi har skolplikt i Sverige, och det innebär att vårdnadshavare har skyldighet enligt lag att se till att deras barn är i skolan 178 dagar/läsår. 


Ett grundkrav för ledighet är att eleven fungerar i skolan och når målen för aktuell årskurs. I övriga fall kommer ledighet inte att beviljas, om inte synnerliga skäl föreligger som exempelvis viktiga familjeangelägenheter.


Ledighet ska ansökas innan eventuella resor beställs, annars riskerar ledigheter att inte beviljas. Eleven ska alltid, oavsett orsak till ledighet, ha med sig material så att hen inte kommer efter i skolan. Det är vårdnadshavarnas ansvar att tillse att detta blir gjort under resan. 


Dessa regler finns för att skolan inte kan ta ansvar för att eleven når målen om hen är borta från skolan. 


Hälsningar, 

Rektor och arbetslag 6/8



 
 
Ingen bild

Ritta Azar

21 september 2018 10:33

Hello

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 28 maj 2022 09:06

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Siste redovisningarna, Läsförståelse och skrivövningar.   Engelska –  Sparks kap 6  Matemat...

Av Ronnaskolan Ronnaskolan - 22 maj 2022 00:26

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Avslutar muntliga redovisningar  Engelska – Listeningpractise  Matematik – repetition...

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Att redovisa muntligt med digitala hjälpmedel.   Engelska – Sparks kap 5 +listening  Matema...

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Att redovisa muntligt med digitala hjälpmedel.   Engelska – Sparks kap 5 +listening  Matema...

Hej!   Sjukanmälan: Sker via V-klass  Det här undervisar vi om just nu:   Åk. 7  Svenska – Att redovisa muntligt med digitala hjälpmedel.   Engelska – Sparks kap 5 +listening  Matema...

Presentation


Ronnaskolans veckobrev för åk. 4/6 och 7/9 skrivs här.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Åk 6

Åk 8

Telefonnummer


Ovido - Quiz & Flashcards